‘Jasper Heijting is de auteur van het boek Gepleegd (2020). Jasper wordt op jonge leeftijd uit huis geplaatst, omdat het voor hem thuis niet veilig is. Na een kort verblijf in een kindertehuis, wordt hij bij een gereformeerd gezin op de Veluwe geplaatst. Hij is daar veertien jaar lang het slachtoffer van geestelijke en lichamelijke mishandeling, terwijl Jeugdzorg weigert in te grijpen.’

 

2020_Gepleegd_door_Jasper_Heijting.pdf

Traumaseksualiteit gaat over levens van mannen die als jongen seksueel misbruikt zijn. Iedereen vindt seksueel misbruik heel erg. Als je echter vraagt wàt er dan zo erg is, dan weten weinigen daar iets zinnigs over te zeggen. Na het lezen van dit boek ben je expert in dit onderwerp. Je verwerft veel nieuwe inzichten en hebt de juiste woorden om details te benoemen.

In deze tijd weet iedereen dat je van roken longkanker krijgt. Maar vroeger wisten we dat niet en was roken stoer. Met dit boek wil ik bereiken dat iedereen weet dat je door seksueel misbruik traumaseksueel wordt en een psychische dwarslaesie oploopt. Deze begrippen geven een nieuwe kijk op de schade en de gevolgen van seksueel misbruik.

Mannen die seksueel misbruikt zijn, zien pas als ze terugkijken op hun leven, hoe dit misbruik in alle facetten hiervan bepalend is geweest. Dit boek geeft tot in detail antwoord op wat er gebeurt op het moment dat een jongen betrokken wordt in de seksualiteit van een volwassene. Dat is in enkele seconden schokkend veel.

Lees in dit boek de invloed van het moment op het verdere leven. Hoe de seksuele imprint van de dader terug te zien is in Traumaseksualiteit en de verlammende macht van de dader in de Psychische Dwarslaesie. Als partner besef je soms niet dat je met een seksueel misbruikte man in een driehoeksrelatie terecht bent gekomen met hem en zijn dader. Je kunt als partner veel doen. Lees wat je vooral niet moet doen.

Verwerken van seksueel misbruik is mogelijk. Dat is hoopvol maar het is wel veel werk. Lees het hele proces en alle obstakels die je tegen kan komen. De macht van de dader moet je uit je bannen, anders blijf je je leven lang rondlopen met een trauma dat seksueel aantrekkelijk is.

Peter John Schouten (Sydney, 1953) is Psychodrama-therapeut en Psychotherapist (European Registered). Hij werkt inmiddels dertig jaar als hulpverlener met de doelgroep mannen die als jongen seksueel zijn misbruikt, in individuele sessies, groepstherapie en workshops.

Subtitel :
Als jongen seksueel misbruikt, mannen tussen slachtoffer- en daderschap
 
Auteur(s) :
Peter John Schouten
 
ISBN:
9789463010429
 
Jaar :
2016
 
Pagina's :
292
 
Uitvoering :
Paperback
 
Taal :
NL
 

Toen Hanny Lynch ontdekte, dat zij ongewone patronen vertoonde in haar gedrag, die temaken hebben met het trauma van haar misbruikverleden, besloot zij kinderen van misbruikte ouders te interviewen, om te kijken welk effect het – soms lang onuitgesproken – trauma had op hun leven.