Vervolgonderzoek geweld in de jeugdzorg

Vanaf dinsdag 8 november is het meldpunt geopend via telefoonnr 0883717500.

Onlangs zijn de openingstijden van het telefonisch meldpunt aangepast. Ze zijn nu bereikbaar van maandag tot en met donderdag. tussen 09.30 en 12.30 uur. 

Mensen die graag telefonisch melding willen doen maar niet kunnen bellen binnen deze openingstijden, kunnen een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij nemen dan zo snel mogelijk contact op om te kijken of er een belafspraak op een ander tijdstip mogelijk is. 

 commisie geweld jeugdzorg

Meer informatie kun je vinden op: https://www.commissiegeweldjeugdzorg.nl/

Je aanmelden bij het meldpunt kan bij https://www.commissiegeweldjeugdzorg.nl/contact/index.aspx

 

Het onderzoek van de commissie geweld jeugzorg loopt via een meldpunt, je kunt hier meer informatie vinden.

De vragenlijst is behoorlijk uitgebreid en waarschijnlijk duurt het invullen minimaal 60 minuten. Je kunt heen- en weer springen tussen de verschillende pagina’s, maar je kunt de vragenlijst niet tussendoor opslaan en afsluiten. Er wordt wel gewerkt aan deze mogelijkheid. 

De gestelde vragen over het geweld kunnen als indringend en pijnlijk worden ervaren. Geweld kent vele vormen. Om precies te achterhalen wat er is gebeurd in uw situatie, moet er zo veel mogelijk bekend zijn over de feitelijke handelingen en omstandigheden. Wij vragen daarvoor uw begrip. Mocht u echter een vraag tegenkomen die u niet wilt of kunt beantwoorden, dan hoeft u dit ook niet te doen.

Wij zijn ons ervan bewust dat het invullen van de vragenlijst heftige emoties op kan roepen. Mocht u na (of tijdens) het invullen van de vragenlijst behoefte hebben aan een luisterend oor, dan kunt u contact opnemen met de hulplijn Verbreek de Stilte van Slachtofferhulp Nederland, telefoonnummer 0900-9999 001 (ma t/m vr 09.00 - 17.00 uur).

Om goed voorbereid te zijn op de vragen kun je hier de complete vragenlijst downloaden.