Goedendag.ik ben op zoek naar lotgenoten die in 1961/1968 in Sint Dominicus Savio aan de Westersingel 40 te Rotterdam hebben gezeten.

Ik zat op kamer Morgenster onder het bewind van zuster Immaculata.Ik heb er een slechte tijd gehad met fysiek en geestelijk geweld.

Meerdere nonnen waar ik de namen niet meer van weet zijn mede verantwoordelijk voor het fysieke en geestelijk geweld.

Als je bv aan tafel zat werd je door drie nonnen in bedwang gehouden en het eten op een geweldadige manier naar binnen gewerkt.

Lukte dit niet of kotste je het uit werd het de volgende keer weer voorgezet.Als je in bed had geplast werd je met je natte onderbroek in je mond en met je handen op de rug opgesloten.

In een donkere badkamer uren lang.Ik kan nog wel meer voorbeelden geven maar ik wordt nu al weer kwaad en misselijk.Het heeft mijn leven verpest.

Ik ben op mn dertiende aan de drank verslaafd tot mn 50e. toen ben ik clean geworden met als resultaat heftige herbelevingen van dat weeshuis.

Ik heb me zelf nooit leren kennen al de liefde is uit me geslagen ,ze hebben mn iddentiteit afgepakt.Graag zou ik met lotgenoten uit dat weeshuis in contact willen komen.

Kunnen jullie me daarbij helpen ,het zou heel fijn om niet alleen te zijn in deze ervaringen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie heeft er in de periode tussen 1964- 1971 gewoond in,

  Kindertehuis “Zonnehoek” in  Rotterdam ?

Ik ben Gerard, in die periode heb ik in dit kindertehuis gewoond, in die periode ben ik seksueel misbruikt .

Ik ben op zoek naar lotgenoten die samen met mij hun ervaringen willen delen. Ook ben ik bezig met een traject om erkenning te krijgen.

Ik zoek lotgenoten die mijn verder kunnen helpen in mijn onderzoek..

Ook ervaringen en namen voor, tijdens en na die periode zijn welkom.

Gerard Groenendijk,

Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste lezers,

mede door het krantenartikel van woensdag 30 november 2016 over geweld in internaten en pleegzorg is mijn moeder Nellie Krab (getrouwde naam van Driel) geboren 20 juni 1948 op zoek naar mede kinderen in het internaat “Vliet en Burgh" in Voorburg.

nelliekrab2nelliekrab2

Ze is op zoek naar ene Corrie/Connie en Pauline van Berg. Ze weet verder geen namen meer van kinderen in die tijd, ook geen achternamen.
Wie herkent zichzelf op de foto’s? Wie heeft er in het tehuis gezeten anno 1953 , 1954/1955 of later

Ze heeft ook in pleeggezinnen gezeten in Putten en in Ommen

Wie kan haar helpen?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De zussen Wil Groenheijde en Rita Onderwater zijn op zoek naar Mevr. Somson of Somsen, voogdes bij de voogdijraad/raad voor de kinderbescherming en dhr. van Eerden, directeur voogdijraad/kinderbescherming. Beiden waren werkzaam in de periode 1960 t/m 1968.

Ben of ken je een van deze personen? Neem dan contact op met ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het kader van mijn zaak binnen de Commissie Samson ben ik op zoek naar mensen en lotgenoten die dezelfde voogdes hebben gehad als ik, en iets van hun ervaringen over deze Voogdes willen delen met mij. Ik heb echt geen idee meer hoe ze eruit zag, omdat ik haar nauwelijks gezien heb als ze op bezoek kwam.

Deze voogdes heet: Mevrouw Rensen, of Renzen, of Renzè, of elke naam die er op lijkt.
Ze was werkzaam bij de Katholieke Kinderbescherming in Breda, en ik had haar als Voogdes vanaf 1963/1964 tot1971/1972.
Ik woonde toen in een pleeggezin in Roermond, Ruyterstraat.

Voor mij is deze informatie heel belangrijk, i.v.m. met vragen die de Commissie over deze persoon stelt.

Voor nadere en meer gedetailleerde informatie kun je mij een mail sturen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast hartelijk bedankt, en vriendelijke groet,

Jannah van Toren.

Een lotgenoot is op zoek naar medebewoners uit de periode van 1968  tot en met 1971 van het  internaat Huize St. Radboud in Ootmarsum, overgenomen door Huize Antonio te Denekamp in 1978. 

Als je informatie hierover kunt geven, stuur dan een reactie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HuizeSt.Radboud OotmarsumSpeelveldentuin

Voormalig slachtoffer seksueel misbruik in de instelling: St. Raphaël Santpoort Noord tussen 1970 en 1974 is op zoek naar lotgenoten of getuigen van seksueel misbruik in deze instelling.

Als je informatie hierover kunt geven, stuur dan een reactie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste lezer,

Vanaf september 1984 t/m juni 1987 verbleef ik op Theofaan te Grave, een instelling voor visueel gehandicapte kinderen. Hier gebeurde dingen die niet door de beugel konden. Ik ben op zoek naar mensen die in deze periode ook op Theofaan verbleven en die slachtoffer zijn geworden van seksueel/fysiek/emotioneel geweld. Ik probeer (h)erkenning te krijgen voor de dingen die daar gebeurde, mocht je ook slachtoffer zijn, met meer man/vrouw sta je sterker.

Graag reacties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Groet, Brechtje

Beste mede slachtoffers,

Mijn naam is Klaas […..]. Hierbij doe ik een oproep naar mede slachtoffers van seksueel misbruik die in de perioden van 1959 of eerder onder de verantwoording van Stichting de Opbouw Den Haag vielen.

Ik zoek mede slachtoffers die zich ook hebben aangemeld bij de commissie Samson, zich hebben gemeld voor een schadeclaim bij het Schadefonds in Rijswijk.

Stichting de Opbouw heeft geen convenant gesloten met Jeugdzorg Nederland, zoals het nu lijkt dreigen wij tussen het wal en schip te vallen en is genoegdoening niet mogelijk.

Graag wil ik met lotgenoten in contact komen die ook niet terecht kunnen bij het Schadefonds omdat het kindertehuis of stichting van toen geen convenanten heeft afgesloten. Samen met SKIP gaan wij bekijken wat er haalbaar is voor deze lotgenoten.

Graag reactie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.